Klec po štvrťfinálovej prehre s Rosolom: Necítil som sa dobre

09.11.2012 Bratislava

Bratislava 9. novembra (TASR) - Slovenský tenista Ivo Klec neuspel vo štvrťfinále dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open (dotácia 85.000 eur).

Ako lucky loser prehral s turnajovou štvorkou favorizovaným Čechom Lukášom Rosolom v dvoch setoch 3:6 a 4:6. Posledným slovenským želiezkom v singli tak zostal najvyššie nasadený obhajca titulu Lukáš Lacko, ktorý nastúpi v piatok po 16.00 proti Belgičanovi Olivierovi Rochusovi. Víťaz tohto súboja bude semifinálovým súperom Rosola.

Klec mal hneď v úvodnom geme zápasu s Rosolom brejkbal. Nevyužil ho však, v ďalšej hre stratil servis a český reprezentant si po potvrdení brejku vybudoval rozhodujúci náskok 3:0. V druhom sete sa Rosol po rýchlom brejku ujal vedenia 2:0 a vďaka kvalitnému servisu zápas dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:4 premenil v poradí druhý mečbal. Klec, ktorý v NTC vyradil dvoch Ukrajincov Sergija Stachovského a Ivana Sergejeva, si z Bratislavy odnáša prémiu 2480 eur, do rebríčka ATP Entry mu pribudne 20 bodov.

Kleca po skončení duelu mrzeli nevydarené začiatky setov. "Rosol ma hneď na úvod brejkol a potom už vďaka výbornému podaniu kontroloval vývoj zápasu. Okrem jedného brejkbalu hneď v prvom geme som nemal proti jeho servisu žiadnu šancu. Necítil som sa na kurte dobre. Bol som unavený, mal som tuhú ruku a ťažké nohy. Napriek prehre s Rosolom som s vystúpením v Bratislave veľmi spokojný. Ako lucky loserovi sa mi podarilo postúpiť do štvrťfinále, s čím som vôbec nepočítal," povedal pre TASR Klec, ktorý v tomto roku ešte odohrá challenger v Rusku.

dvojhra - štvrťfinále:

Lukáš Rosol (4-ČR) - Ivo KLEC (SR) 6:3, 6:4

Slovenský tenista Lukáš Lacko s Čechom Janom Hájekom neobhája deblový titul

Slovenský tenista Lukáš Lacko s Čechom Janom Hájekom neobhája deblový titul na bratislavskom challengeri Slovak Open.

V semifinále štvorhry prehrali s nemecko-rumunským párom Philipp Marx, Florin Mergea za 52 minút hladko v dvoch setoch 3:6 a 2:6.

Slovenský tenista Michal Mertiňák s Čechom Františkom Čermákom neuspeli v semifinále štvorhry na Slovak Open.

Nasadené jednotky bratislavského challengeru prehrali s trojkami "pavúka" česko-ruským párom Lukáš Dlouhý, Michail Jelgin v troch setoch 7:6 (3), 3:6 a 5:10 v tzv. supertajbrejku.

štvorhra - semifinále:

Michail Jelgin, Lukáš Dlouhý (3-Rus./ČR) - František Čermák, Michal MERTIŇAK (1-ČR/SR) 6:7 (3), 6:3, 10:5,
Philipp Marx, Florin Mergea (Nem./Rum.) - Jan Hájek, Lukáš LACKO (ČR/SR) 6:3, 6:2
 

Vyberte región